И.О. Савеза Србије 11.03.2017

И.О. Савеза Србије 11.03.2017

 

Извод из записника ( непотребно изостављено)

 

Са састанка И.О.С.О.Г.С.Србије њодржаног 11.03.2017. године у просторијама Савеза Србије са почетком у 11 часова у ул. Снежане Хрепевник 61, Раковица.

ДНЕВНИ РЕД:

  1. Усвајање записника са предходног састанка
  2. Извештај председништва
  3. Извештај комисја

а) Извештај такмичарксе комискије

б) Извештај дисциплинксе комисије

в) Извештаја благајне

  1. Дискусија по поднетим извештајемима
  2. Усвајање извештаја
  3. Предлог финансијког пална за 2017 годину
  4. Дискусија и усвајање
  5. Договор о цени алке за 2018 годниу
  6. Заказивање радног дела Савеза Србије
  7. Разно

Присутни:                                                                                                                                                                                                           (Регион 1) Ђурић Градимир ( Подпредседник савеза ), Живановић Живомир , (Регион 2) Зубић Владимир, (Регион 3) Алекисћ Драган, (Регион 5) Муњиза Слободан, (Регион 7) Марковић Владимир, ( Регион 8) Животић Јовица, ( Регион 12 ) Ђинович Дејан, (Регион 13) Хркаловић Дане.

Оправдано одсутни:

(Регион 1) Сандуловић Никола, (Регион 6) Наранџић Живко, (Регион 8) Пауновић Ратибор, (Регион 9) Хуберт Ненад, (Регион  10) Пантелић Младен, (Регион 11) Ловрић Александар.

Дневни ред је усвојен једногласно.

 

Састанак је отворио и чланове И.О. поздравио Г-дин Ђурић Градимир подпредседник Савеза Србије.

ТАЧКА 1: Записник са предходног састанка усвојен је једногласно.

                Тачка 2:Г-дин Ђурић Градимир поднео је извештај о И.О. о раду у предходној години. Савез је достојанствено и домаћиски обележио 50 година постојања и рада. Савез је основан далеке 1966 године, а ми смо 2016 године прославили овај значајан љубилеј у ресторану „Језеро“ на Ади Циганлији у Београду као у свих ових година, тако је и ова свечаност протекла у предивној атмосфери и амбијенту. Одзив чланства је био одличан. Најстарији чланови Савеза, основачи  добили су пригодне плакете, чиме се савез одужио и захалио за чин оснивања Савеза и касније дугогодишњи рад. Такође захвалницама, Савез је наградио одређен број наши чланова за њихов дугогодишњи рад у савезу и Српском голубарсту. Најуспешнији такмичари у оквиру таичења добили су заслужено своје освојење пехаре, дипломе и затне алке. Сви присутни те вечеру дуго ће се сећати, пријатне и забавне атмосфере када су сећања и емоције биле присутне на сваком кораку. Обележавање 50-годишњице је велика и значајна победа голуба српског високолетача и свих чланова нашег савеза.

У 2016. Години савез је у попуности измирио своје обавезе према пореској управи Раковице и више према савезу порска управа нема потраживање. У последњих два до три месеца у савез се вратило седам удружења. Такође се интересују и одређен број других удружења за повратак у матични савез.

Посебно истичем да је на 50-годишњици савеза организовано аутобусом из седмог региона из Лескоца дошло педесет наших чланоа под вођством Г-дина Марковић Владимира, Неуморног голубарског радника и поштоваоца Савеза Србије. Њихов улазак у ресторан „Језеро“ био је спектакуларан и награђен бурним и дуготрајним аплаузом свих присутних. Својим групним доласком, унели су ведрину, позитивну енерггију и само њима знану веселост и срдачност. О овоме ће дуго причати и препричавати голубарска Сбија.

Тачка 3:

а) Зубић Владимир ( Регион 2): Председнике такмичарске комисије савеза поднео је извештај. Осврчујићи се на 2016 годину истакао је да је била изузетно наповољња за голуба Српског високолетача.  И Поред тога успели смо да одржимо два сениорског такмичења Србије + и Куп шампиона.

Такмичари су остварили значајне зерултате и савез их је адекватно наградио.

Није било пријава на неправилности на одржана такмичења изузетно је важно да се такмичења одржавају уз пуну примену тамичарског правилника без икаквих малверзација.

б) Г-дин Дукић Душан, Председник дисциплинске комисје Савеза Србије је оправано одсутан те је председавајаући, гдин ђурић Градимир обавестио чланове И.О. да се дисцилнинска комисја није састајала у 2016 години јер није било ни једне пријаве за разматрање.

ц) г-дин Ђурић Градимир, благајник савеза, је поднео веома детаљан извештај благајне за 2016. Годниу . Из извештаја се види да савез веома тешко своје обавезе према текућим потребама савеза испуњавам. Веома важно је да смо у 2016 години измирили порески дуг и један велики терет скинули као обавезу савезу.

Тачка 4: Г-дин Животић Јовица (регион 8 ) : Велико ми језадовољство да сам био присутан у ресторану  „Језеро“ на обележабању 50-година од оснивања и рада савеза. Прослава је била инпозантна, додела плакета најстаријим и најзаслужнијим будила је емоције и понос. Са поносом сам гледао најстрије чланве саеза који су спорим и тешким кораком због својих година излазили на пиједестал и примали плакете савеза. Уручивањем захвалница употпунила се домаћинска и свечана атмосфера која је те вечери господарила у ресторану „ЈЕЗЕРО“. Влики позрав и захвалност члановима 7 региону на челу са г-дин Марковић Владимиром на организованом доаласку аутобусом и позитивној енергији и весељу коју су пренели на све присутне у ресторану „ЈЕЗЕРО“.

Г-дин Марковић Владимир (Регион 7) у име седмог региона и свих његових чланова и у моје лично име захваљујем се на лепим речима и похвалама. Драго ми је што је прослава 50-годишњице савезаа била на високом нивоу и што су чланови седмог региона у многоме допринели да то буде тако. Регион 7 је увек био уз матачни савез, па и овог пута је дао пун допринос на обележавањи нашег љубилеја. Имам примедбе на услуге ресторана које ће се надам се превазићи на наредној свечаној вечери савеза. Обавштавам вам вас да 2019 годнине мој клуб СС-193 обележава 40 година од оснивања а општински савез Лесковац 30 година од оснивања. То ће бити прилика да сви чланови И.О. као и сви заинтересовани буду наши гости у Лесковцу.

Тачка 5: Извештаји су једногласно усвојени.

Тачка 6: Г-дин Ђурић Градимир ( Регион 1 ). У 2018 години очекујемо пет савезних такмичења. Путни трошкови судија за та такмичења, као и куповина адекватних награда за оржана такмичења су највећи раход савеза за 2017 годину. Сматрам да ћемо, као и свих ових година до сада, успети да расходе прилагодима приходима.

Тачка 7: Усваја се предог финансијског плана за 2017 годину.

Тачка 8: Г-дин Ђурић Градимир (Регион 1): Предлажем да цена алке за 2018 годину, због опште познате ситуације у друштву остане 17.00 динара. Паритет односа, општина, регион, савез и куцачи да остане исти као до сада. На крају ове године И.О. нека узме у разматрње цену алке.

Предлог је једногласно усвојен.

Тачка 9: Радни део скупштине Савеза Србије заказан је за 01.04.2017. године у просторијама савеза са почетком у 11:00 часова.

Тачка 10: Г-дин Ђиновић Дејан (Регион 12) : Ми у Ивњици нисмо у могућности да оформимо општински савез. Како да обавимо општинско и регионално такмичење.

Г-дин Ђурић Градимир (регион 1): Предлажем да удружења која су усамљена, и намеју општински савез и регион, могу се такмичити са својим члановима-судијама за општинкса такмичења. За регионална такмичења су у обавези да се придруже најближем региону и обједине такмичења.

Предлог је једногласно усвојен.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЧЛАНСТВУ:

Председници региона су дужни да техничом секретару савеза Живановић Живомиру доставе решења АПР-а о регистрованим удружењима, општинским савезима и регионалним савезима до 15.04.2017. године. Ово је обавеза коју савез мора да изврши према АПР-у и достави му спискоме регистрованих чланица Савеза Србије.

Чланови удружења, општинских савеза и регионалних савеза, као и самосталних удружења који нису регистрованих код АПР-а не могу учествовати у савезним такмичењима ( општина, регион и савез србије ). Техничком секретару доставити адресе председника такмичарских комисија регионалних савеза, адресе делегата И.О. Савеза Србије, као и адресе скупштинских делегата Савеза Србије. Такође доставити и адресе секретара регионалних савеза до 15.4.2017. годне.

Адреса техничког секретара савеза Живановић Живомир ул. Радничка 34, 11563 Велики  Црљени, телефон -060-3626-126 / 011-8161-502

 

 

 

Записничар:                                                                                                        Председник И.О. Саеза Срби   Алексић Драган                                                                                                             Сандуловић Никола

У Београду

11.03.2017.године

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *