Редовна годишња скупштина Савеза Србије 01.04.2017.

Редовна годишња скупштина Савеза Србије 01.04.2017.

 

Извод из записника (непотребно изостављено)

 

 

Са редовне годишње скупштине Савеза Србије одржане 01.04.2017. године у просторијама Савеза Србије са почетком у 11 часова у улици Снежане Хрепевник 61, Раковица, Београд.

Сходно статуту савеза одгајивача голубова српских високолетача Србије, председник савеза г-дин Никола Сандуловић сазвао је редовну годишњу скупштину.

                Дневни ред:

  1. Отварање скупштине
  2. Избор радног председништва, записничара и оверивача записника
  3. Извештај верификационе комисије
  4. Усвајање пословника о раду скупштине
  5. Извештај И.О. о раду за период између две скупштине

а) Извештај такмичарске комисије

б) Извештај дисциплинксе комисије

в) Извештај благајне

  1. Дискусија о поднетим извештајима
  2. Усвајање извештаја
  3. Предлог финансијског плана за 2017 годину
  4. Дискусија и усвајање
  5. Разно

Тачка 1. Скупштину је отворио и поздравио присутне делегате Ђурић Градимир потпредседник Савеза Србије, и предложио горе наведени ред.

Дневни ред је усвојен једногласно

Тачка 2. У радно председништво предложени су: Г-дин Зубић Владимир (Регион 2), Г-дин Марковић Владимир (Регион 7), Г-дин Ђурић Градимир (Регион 1). За записничара предложен је: Г-дин Алексић Драган (Регион 3). За овериваче записника предложени су: Г-дин Ђиновић Дејан (Регион 12) и Г-дин Митровић Предраг (Регион 7).

Тачка 3. Верификациона комисија је обавестила скупштину да је од 20 делегата присутно 18. Скупштина има кворум и њене одлуке су поноважне.

Тачка 4. Пословник о раду скупштине је једногласно усвојен.

Тачка 5. Извештај о раду И.О. између две скупштине поднео је преседавајући Г-дин Ђурић Градимир. И.О. Савеза Србије у протеклом периоду састао се два пута. Састанци су протекли у коректној радној атмосфери, све одлуке И.О. Биле су једногласне. У протеклој 2016 години обележили смо значајан јубилеј – 50 година од оснивања савеза. У ресторану „Језеро“ на Ади Циганлији обележили смо тај значајан јубилеј. Адекватне захвалнице добили су заслужни чланови савеза уз сарадњу и предлоге свих региона, чланица савеза. Посебно истичем најстарије чланове, добитници плакета, који су учествовали у оснивању савеза 1966 године. Атмосфера на прослави је била позитивна, весела и домаћинска, онаква какву наш савез заслужује. Велико хвала и члановима седмог региона који су организованим аутобусом дошли на овај јубилеј.Тих педесет чланова, на челу са Г-дин Марковић Владимиром, унелу су ведрину, веселост и много допринели позитивној атмосфери те вечери. Снимак свечаности смо ставили на „Youtube“, тако да свако може да га погледа преко линка https://www.youtube.com/watch?v=exSlGQcrRNc&t=4145s.

Oбавештавам делегате скупштине да смо закључно са 01.01.2017. године одплатили сав порески дуг савеза. Самим тим смо се ослободили великог притиска и у 2017 години савез може да лакше живи и ради.

Савез је од АПР-а донио задатак да га обавести, списковима, колико је удружења, општинских и регионалних савеза испунило захтев државе Србије да се региструје у АПР-у. До 01.06.2017. године списак регистрованих морамо оставити АПР-у. Удружења, општински и регионални савези који су регистровани у АПР-у могу се такмичити у савезним такмичењима (Општина, Регион и Савез Србије). Стога апелујем на чланство да копију решења о регистрацији доставе техничком секретару Живановић Живомиру на Радничка 34, 11563 Велики Црљени до 15.05.2017. године.

а) Извештај такмичарске комисије Савеза Србије поднео је председник Г-дин Зубић Владимр. У 2016 години одржали смо само два савезна такмичења због лоших временских услова који су владали у заказаним терминима. И поред тога имали смо запажених такмичарских резултата, на одржаним такмичењима за сениорско првенство Србије + и куп шампиона. Савез је адекватно наградио своје такмичаре.

б) Извештај дисциплинксе комисије поднео је Г-дин Драган Савић потпредседик исте. Обавестио је присутне делегате скупштине да није било дисциплинских пријава те омисија није имала потребу да се састаје. То је позитивна назнака за нека будућа времена.

в) Г-дин Ђурић Градимир благајни савеза је поднео детаљан извештај благајне савеза у 2016 години. Уз велике напоре савез веома тешко своје обавезе према текућим потребама извршава. Обзиром да смо дуг према пореској управи испунили, надам се да ћемо сада имати више могућности за нормалан живот савеза.

Тачка 6. Г-дин Илић (Регион 8) Интересује ме да ли савез још увек потражује 700.000 динара од Астра банке. Г-дин Ђурић Градимир (Регион 1) Да, савез је од привредног суда још 2007 године добио решење о враћању тих срестава од стране Астра банке. У међу времену је Астра банка отисла у стечај. Ми као савез и даље имамо потраживања, али по обавештењу стечајног управника банке, за сада су шанске за добијање траженог новца мале. Г-дин Петар Спасић (Регион 5) У име Региона 5 односно његових такмичара, питам да ли постоји могућност да се новац за путне трошкове судија који одлазе да суде да унапред. Г-дин Ђурић Градимир (Регион 1) Та могућност не постоји, зато што би тиме кршили финансијске норме. Предлажем да ваше судије тог дана када заврше суђење одмах сутра дан, пошаљу преко свог представника такмичарског одбора, рачун са фискалним рачуном са бензинске пумпе и у року од 24 часа добијају новац. Тиме би само после 48 сати добили свој новац назад. Све је у организацији судија и њиховог преседника такмичарске комисије или секретара. Г-дин Саво Милошевић Нови Сад. Поздрављам делегате скупштине. Задовољан сам начином којим се ова скупштина одвија, пажљиво сам пратио све извештаје до сада, и обзиром на моје досадашње искуство, примећујем један доследан и озбиљан рад савеза, драго ми је да је то тако, и пожелео бих у наступајућој такмичарској сезони успех свим такмичарима.

Тачка 7. Сви извештаји су једногласно усвојени.

Тачка 8. Благајник Савеза Србије Г-дин Ђурић Градимир је поднео детаљан финансијски план за 2017 годину.

Тачка 9. Предлог финансијског плана усвојен је једногласно.

Тачка 10. Г-дин Ђурић Градимир у протеклих двадесетак дана са техничким секретаром савеза Живомиром Живановић био сам у посети удружењу СС-18 Трстеник, где је било неких несугласица у поменутом удружењу. Уз обострани компромис чланова СС-18 превазисли смо, заједнички настале проблеме и на најбољи начин за чланове СС-18 а истовремено и за савез решили исте. Са члановима 10 Региона имали смо такође састанак у просторијама савеза у вези прикључивања два удружења из Новог Сада и Кленка. И ту смо нашли заједничко решење прихватљиво за обе стране.

Г-дин Ратибор Пауновић: Питам се шта је са нашим председником Николом Сандуловић? Ако није болестан, примедба је што данас није присутан са нама на скупштини. Г-дин Ђурић Градимир: Никола је здрав, увек је са нама и од огромног је значаја је његова подршка и ауторитет. Обавештавам целокупно чланство нашег савеза да све информације и помоћ око удружења, општинских и регионалних савеза, могу да добију уз његову сагласност, од Г-дина Милоша Берисавца и његове агенције за књиговодствене услуге. Услужни телефони су: 063/8321-633; 064/4704-266 и 060/6211-120. Предлог (Региона 1) Београд: Да се квалификациони резултати из 2016 године пренесу у такмичарску 2017 годину. Временски услови нису дозволили одржавање савезних такмичења у 2016 години ( Србија сениори, Србија + јуниори ).

Предлог је једногласно усвојен.

Пријаве за сениорско такмичење Србија, Србија + и куп првака послати до 15.05.2017 године. На адресу техночог секретара Савеза Србије.

Сви они коју су се вратили у наш савез а имају квалификациони резултат по такмичарском рравилнику савеза имају право такмичења као и сви остали чланови савеза.

Савез, путне трошкове судија који одлазе да суде савезна такмичења надохнађује 11 динара по километру. Технички секретар савеза позива председнике такмичарских комисија региона да му се обрате за контролне алкице.

Г-дин Расинац Милош (Регион 6): Захваљујем се савезу на помоћи коју нам је пружио у превазилажењу проблема који смо имали у СС-18 Трстеник. Знаћемо то да ценимо а узвратићемо учешћем у позитивном раду, како у удружењу тако и у савезу.

Скупштина је завршена у 14 часова.

 

 

Записничар                                                                                                                       Оверивачи записника

Алексић Драган                                                                                                   Ђиновић Дејан, Митровић Предраг

У Београду:                                                                                                                       Председника Савеза

01.04.2017.                                                                                                                         Никола Сандуловић

 

 

               

                                               

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *