Састанак И.О. Савеза Србије 10.11.2018.

Састанак И.О. Савеза Србије 10.11.2018.

ИЗВОД ИЗ ЗАПИСНИКА ( НЕПОТРЕБНО ИЗОСТАВЉЕНО )

 

 

Са састанка И.О. Савеза одгајивача голубова српских високолетача Србије одржаног 10.11.2018  године са почетком у 11 часова у просторијама Савеза у ул. Снежане Хрепевник 61 Раковица.

Дневни ред:

  1. Усвајање записника са предходног састанка
  2. Извештај председништва

а) Такмичарске комисије

б) Дисциплинске комисије

в) Извештај благајне

  1. Дискусија по поднетим извештајима и усвајање извештаја
  2. Разно

 

ПРИСУТНИ : Регион 1 – Градимир Ђурић, Живомир Живановић, Регион 3- Драган Алексић, Регион 5- Слободан Муњиза, Регион 7- Владимир Марковић, Регион 10- Стеван Марковић и представник самосталног удружења СС-101 „Шимлер“ из Клења, Влада Јокић.

 

ОДСУТНИ : Регион 1- Никола Сандуловић, Регион 2- Владимир Зубић, Регион 8 – Ратибор Пауновић, Драган Тодоровић, Регион 9 – Ненад Хуберт, Регион 11 – Александар Ловрић, Регион 12 – Дејан Ђиновић, Регион 13 – Дане Хркаловић.

Тачка 1: Састанак И.О. Савеза Србије је отворио и поздравио све присутне Градимир Ђурић ( заменик председника) и предложио горе наведени дневни ред.

 Дневни ред је једногласно усвојен.

Тачка 2: Од скупштине Савеза, до завршетка такмичарске сезоне чланови И.О. су често били у телефонском контакту и сви чланови И.О. су се договарали о актуелној проблематици. Временски услови нису дозволили одржавање ни једног савезног такмичења, било сениорског, било јуниорског.

а) Извештај такмичарске комисије поднео је Градимир Ђурић. Због временских услова није одржано ни једно савезно такмичење. Такмичарска комисија Савеза Србије даје предлог да се сви квалификациони резултати за такмичарску 2018 годину ( сениорски, јуниорски) пренесу у такмичарску 2019 годину.

б) Извештај дисциплинске комисије поднео је Драган Савић ( заменик председника исте ). Обавестио је чланове И.О. да до сада није било ни једне дисциплинске пријаве у нашем савезу. Ту је похвално и охрабрујуће обавештење.

в) Извештај благајне поднео је Градимир Ђурић ( Благајник ). Ђурић је поднео исцрпан финансијси извештај. Из извештаја се уочава да је финансијско пословање било веома штедљиво. Обзиром да нисмо одржали ни једно такмичење тренутно послујемо позитивно. Међутим да смо одржали савезна такмичења, веома тешко би финансијски испоштовали наградни фонд за такмичаре, путне трошкове судија. Због тога морамо тражити спонзоре за такмичарску 2019 годину.

Тачка 3: Градимир Ђурић (регион 1) : Надовезао бих се на финансијски извештај који сам поднео И.О. Савеза Србије. Апелујем на чланове И.О. Савеза да се потруде да у својим срединама, да пронађу спонзоре да би такмичарску 2019 годину дочекали финансијски спремније. Само тако можемо одржати сва савезна такмичења и обезбедии наградни фонд.

Што се тиче савезних такмичења, сви знате да су временски услови били јако лоши. Нисмо одржали ни једно такмичење. Као члан Такмичарске комисије Савеза Србије од Слободана Муњизе (регион 5) био сам изложен притисцима да се , конкретно, други термин за такмичење сениора Савеза Србије не пусти, због тога што ће наводно следећа недеља бити боља. Муњизине опаске цитирам : Није Београд Србија, шта хоће тај Градимир. Тај други термин сениори Србије је могао да се одржи. Такво понашање је, поготово члана И.О. Савеза, недопустиво и контра продуктивно. Тако смо изгубили одржавање бар једног савезног такмичења у 2018 години.

Слободан Муњиза (регион 5) : Нисам тако мислио, али се ипак тако десило.

Владимир Марковић (регион 7) : Што се тиче финансија савеза, стварно немам решења за то. Мислим да такмичарској комисији савеза треба омогућити несметани рад, без коментара и притисака са стране, поготово што се свих ових година у назад показала да је дорасла такмичењу и свим изазовима која такмичења носе.

Сви извештаји су усвојени једногласно.

Тачка 4: Живомир Живановић (регион 1) : Подсетио бих све такмичаре да се до 02.12.2018 године предају листе са оствареним квалификационим резултатима да би се урадила рејтинг листа Савеза Србије. Листе слати на адресу техничког секретара Савеза Србије: Живанивић Живомир, Радничка 34, 11563 , Велики Црљени.

Градимир Ђурић (Регион 1) : Подсећам да се у 2019 години може мењати и допуњивати такмичарски правилник Савеза Србије. Мој предлог је да се члан 58/59 такмичарског правилника допуни изменом: Сви голубови у јату после консолидације јата од 5 минута до постизања прописног виса и да нема одписа голубова после завршњеног такмичења.           Чланови И.О: Савеза да обавесте чланство о овом предлогу. Ако су чланови, односно такмичари,заинтересовани за то да о томе размислимо и евентуално га усвојимо. Можда за почетак први део (сви у јато) а касније други део (нема отписа). Наравно председник судијске организације Владимир Марковић би требао да буде на челу комисије о промени такмичарског правилника такође да се сви чланови такмичарског правилника и евентуалне недоумице прецизирају. То је само предлог.

                Састанак је завршен у 13:00Ч.

 

 

 

 

У Београду                                                                                                                         Председник Савеза Србије

10.11.2018. године                                                                                                               Никола Сандуловић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *