Састанак И.О. Савеза Србије одржан 30.11.2019 године

Састанак И.О. Савеза Србије одржан 30.11.2019 године

ИЗВОД ЗАПИСНИКА (НЕПОТРЕБНО ИЗОСТАВЉЕНО)

Са састанка ИО СОГСВ одржаног 30.11.2019 године са почетком у 11 часова у просторијама обновљене зграде Савеза Србије.

            Дневни ред:

  1. Усвајање записника са предходног састанка
  2. Извештај И.О. о раду у претеклој години

а) Извштај такммичарске комисије

б) Извештај дисциплинске комисије

в) Извештај благајне

  • Дискусија по поднетим извештајима и усвајање извештаја
  • Договор о свечаном делу скупштине
  • Разно

Предложени редни ред једногласно је усвојен.

Присутни делегати: Сандулови Никола, Градимир Ђурић, Живомир Живановић (Регион 1), Владимир Зубић ( Регион 2), Драган Алкексић (Регион 3), Драган Јовановић (Регион 5), Владимир Марковић (Регион 7), Јовица Животић (Регион 8), Марковић Стеван (Регион 10), Дане Хркаловић ( Регион 13), Влада Јокић (члан самосталног удружења СС-101 из Клења)

Одсутни делегати: Милош Расинац(Регион 6), Ненад Хуберт ( Регион 9), Александар Ловрић (Регион 11) и Дејан Ђиновић ( Регион 12).

Тачка 1. Записник са предходног састанка једноглсано је усвојен.

Тачка 2: Извештај И.О. о раду поднео је Градимир Ђурић ( Регион 1). Подсетио бих чланове И.О. Савеза да је 12.03.2019 године дошло до пожара у згради Савеза. Савез је у потпуности изгорео. Зграда Савеза као иствари су осигурани код ЗОИЛ Дунава. Полисе осигурања су биле: Зграда на 11 милиона динара и ствари на 1 милион динара. На основу полиса ,савез је добио као одштету за зграду 2.101.940,00 динара и за ствари 702.559,00 динара. Од тог новца смо изградили нову зграду савеза и обновили демилично покућство. Видите и сами како сада изгледа Савез. Од крупних радова остало је да се урадимо спољну фасада, ставимо камере, подигнемо вишу ограду око савеза и купимо елементе за кухињу и кухињски прибор. Сваки члан Савеза може да буде поносан како сада Савез изгледа.

            У такмичарској сезони одржана су такмичења за сениорско првенство Србије и сениорско првенство Србије +.

а) Извештај такмичарске комисије поднео је Владимир Зобић председник исте. Одржана су два такмичења Сениори Србије и Србије +. Такмичења су протекла по такмичарском правилнику Савеза без већих проблема. Због временских услова није одржано јуниорско такмичење.

б) Извештај дисциплинске комисије поднео је Градимир Ђурић због оправданог одсуства председника исте Душана Дукић и напоменуо да дисциплинска комисија није заседала јер није било пријава.

в) Извештај благајне поднео је благајник Градимир Ђурић: Сав новац који је уплаћен од осигуравајуће куће дунав утрошен је на обнову зграде Савеза, све трансакције ишле су преко жиро рачуна Савеза Србије. Све је покривено фактурама и фискалним рачунима. Напомињем да је на сваки рачун плаћен законски ПДВ од 20%.

Тачка 3. Владимир Зубић (Регион 2) Интересује ме како је исплаћена штета од 2.800,00 милиона динара а полисе су гласиле на 12 милиона. Градимир Ђурић (Регион 1): И Ако смо имали полисе на 12 милиона, осигуравајућа кућа Дунав по њиховој рачуници исплатила 2.8 милиона динара. Председник Савеза Никола Сандуловић је има контак са председником осигуравајуће куће Дунав, тражио је од њега да се изврши ревизија исплате штете. Ако добијемо негативан одговор, тужићемо осигуравајућу кућу Дунав и тражити наше задовољење. Надамо се најбољем. Драган Јовановић(Регион 5) Имали смо техничких проблема на пријавама за такмичење Србије Сениори и Србије + Сениори. Упростору где су били предвиђени подаци о судијама, нису били уписани контак телефона судија, тако да су такмичари били онемогућени да контактирају судије. Владимир Зубић (Регион 2) Због немарности представника РЕГИОНА 13 Пожаревац Дана Хркаловић који није навео телефоне судија имали смо тај настали проблем. Међутим усплеи смо ангажовањем чланова такмичарске комисије Србије да превазиђемо насталу ситуацију и регуларно одржимо такмичење. То се више неће поновито. Димић Миадраг (Регион 5) Поздрављам рад И.О. и захваљујем се свима који су учествовали на обнови зграде Савеза. Нове просторије су фантастичне. Јовица Животић (Регион 8) Имали смо проблем са судијама који нису дошли на суђење. У тим моментима смо телефонски решавали проблеме и такмичење је одржано тако да такмичар није био оштећен. Такмичар који даје гаранције за судије које за њега треба да суде, мора да гарантује да ће они отићи на одредиште где треба да суде. У противном нека сносе одговарајуће казне по дисциплинском правилнику савеза. Одајем признање председнику Савеза Николи Сандуловић , Градимиру Ђурић и Живомиру Живановић за све што су учинили за ову веле лепу зграду.

Сви извештаји су усвојени једногласно

Тачка 4. Свечана скупштина Савеза са доделом признања одржаће се 21.12.2019 године са почетком у 19 часова у ресторану „ Језеро“ на Ади Цингалији. Цена менија је 1800 динара по једног особи. Пријаве о броју чланова који ће присуствовати извршити преко својих региона до 15.12.2019 године код техничког секретара Живомира Живановић на телефон : 060-36-26-126

Тачка 5. Никола Сандуловић председник Савеза предлажем да сваки члан Савеза да од минимум 200 динара ко може и више да се заврши обнова зграде Савеза. Направиће се спискови (Удружења, општина , регион) где ће по именце бити написано колико је ко дао. Дискови ће се евиндетирати у једну свеску која ће бити транспарентна. Скупљени новац ће се утришити путем фактура и рачуна. Динић Миодраг (Регион 5) Поздрављам овај предлог, видећемо како ће се у пракси показати. Драган Алексић (Регион 3) То је једини начин да довршимо обнову зграде. Јовица Животић (Регион 8) Пробаћемо у нашем региону да скупиомо додатна средства за обнову Савеза, Владимир Марковић(Регион 7) Биће Тешко али ћемо помоћи обнову Савеза, Владимир Зубић (Регион 2) Учествоваћемо на овакав начин у обнови Савеза.

            До 21.12.2019 године усмено (на свечаној скупштини) обавестити о току акције.

Живомир Живановић(Регион 1) Сви чланови који нису доставили информационе обрасце о постигнутим резултатима у текућој години потребно је да то учине што хитније да би смо лакше завршили рејтинг листу.

            Састанак завршен у 13:50 часова

У Београду                                                           Председник Савеза Србије

30.11.2019 године                                                    Сандуловић Никола

One thought on “Састанак И.О. Савеза Србије одржан 30.11.2019 године

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *