Састанак И.О. Савеза Србије одржаног 21.10.2017.

Састанак И.О. Савеза Србије одржаног 21.10.2017.

 

ИЗВОД ИЗ ЗАПИСНИКА ( НЕПОТРЕБНО ИЗОСТАВЉЕНО )

 

Са састанка И.О. Савеза одгајивача голубова српских високолетача Србије одржаног 21.10.2017 године са почетком у 11 часова у просторијама Савеза у ул. Снежане Хрепевник 61 Раковица.

Дневни ред:

  1. Усвајање записника са предходног састанка
  2. Извештај председништва
  3. Извештај комисија

а) Такмичарске комисије

б) Дисциплинске комисије

в) Извештај благајне

  1. Дискусија по поднетим извештајима
  2. Усвајање извештаја
  3. Договор око цене алке
  4. Заказивање свечане скупштине савеза
  5. Разно

Присутни: (Регион 1) Ђурић Градимир, Живановић Живомир, (Регион 2) Зубић Владимир, (Регион 3) Алексић Драган, (Регион5) Муњиза Слободан, (Регион7) Марковић Владимир, (Регион 8) Животић Јовица, (Регион 9) Хуберт Ненад, (Регион 10) Јокић Влада, (Регион 13) Хркаловић Дане.

Одсутни: (Регион 1) Сандуловић Никола, (Регион 11) Ловрић Александар, (Регион 12) Ђиновић Дејан.

Састанак је отворио и њиме преседавао Ђурић Градимир заменик председника Савеза Србије и предложио горе наведени дневни ред.

Дневни ред је једногласно усвојен.

Тачка 1: Записник са предходног састанка усвојен је једногласно.

Тачка 2. Извештај о раду И.О. Савеза Србије поднео је Ђурић Градимир ( заменик председника ).

У току 2017 године. И.О. Састајао се два пута пред редовну годишњу скупштину Савеза Србије и на крају такмичарске сезоне. Састанци су били конструктивни у радној и толератној атмосфери. Наглашавам жељу свих чланова И.О. да све проблеме решавамо за добробит свих чланова савеза као и самог Савеза. Чланови И.О. су учинили све да се такмичења одвијају у спортској атмосфери по важећем такмичарском правилнику. Неколико година у назад, као и ове године такмичења су се одвијала регуларно на шта треба да сви будемо поносни. Такмичаре судије не дозвољавају да ико посумња о постигнутим такмичарским резултатима.

И поред веома лоших временских прилика у 2017 години одржали смо два такмичења у оквиру Савеза Србије: Првенство Србије сениори и првенство Србије + сениори. Имали смо и један недолазак судија на такмичење у Лесковац. Судије које се нису одазвале на такмичење су: Милошевић  Борко члан удружења –СС-326 – Крагујевац и Оташевић Драгиша такође члан удружења –СС-326- Крагујевац. Дисциплинска комисија ће адекватно по такмичарском правилнику санкционисати овај прекршај.

Тачка 3: а) Извештај такмичарске комисије поднео је Зубић Владимир председник исте и нагласио је : У 2017 Години одржана су два сениорска такмичења, првенство Србије и првенство Србије + сениори. Јуниорска првенства нису одржана због незаинтересованости чланова Савеза.

б) Извештај дисциплинске комисије поднео је Савић Драган заменик председника дисциплинске комисије. Дисциплинска комисија се није састаја јер није било ни једне дисциплинске пријаве.

в) Извештај благајне поднео је Ђурић Градимир. Изнео је исцрпан финансијски извештај. Из истог се види да је финанскијско пословање било максимално стедљиво. Предстоји нам организовање свечане скупштине и куповина награда за наше најуспешније такмичаре. Неопходно је да нађемо спонзоре како би одржали свечану скупштину.

Тачка 4: Животић Јовица (Регион 8): Хтео бих да скренем пажњу, обзиром да сам члан такмичарске комисије Савеза, да се приликом одређивање судија за савезна такмичења приоритет у поступку расподеле судија врши на што краћем путу од судија до такмичара. Изузетак је када немамо другу могућност и судије шаљемо код такмичара који су из даљих региона.

Марковић Владимир (Регион 7): Путни трошкови које Савез одређује у принципу одговарајући, ако се деси да је учињена грешка она се у ходу исправља да судије које иду да суде не буду оштећене.

Хуберт Ненад (Регион 9): Из благајничког извештаја уочавам да се са утрошеним новцем домаћински поступало. Предлажем да се обрасци за спонзорство доставе свим регионима. Сви треба да покушамо да нађемо спонзоре и помогнемо Савез.

Живановић Живомир (Регион 1): Савез није регистрован као спортско друштво па самим тим држава теже издваја новчана средства за помоћ у раду удружења грађана, како смо ми регистровани.

Ђурић Градимир (Регион 1): Предлажем да за скупштину Савеза у априлу 2018 године, дамо предлог да за клупска такмичења сениори – јуниори судије могу да буду из другог клуба са одговарајућом потврдом матичног клуба, да судија има судијску легитимацију и да је наручио алке по такмичарском правилнику.

Муњиза Слободан (Регион 5): Судије из Крагујевца које нису отишле да суде у Лесковац, правдају се да им је то далеко.

Марковић Владимир (Регион 7): Сваки судија који се редовно пријавио да суди, било где мора да оде на заказано суђење. Тражим казну по дисциплинском правилнику без изузека.

Тачка 5: Извештаји су једногласно усвојени.

Тачка 6: Ђурић Градимир (Регион 1): Цена алки није мењана од 2012 године.

Живановић Живомир (Регион 1): Предлажем да цена алке за 2019 годину буде 20 динара.

Животић Јовица (Регион 8): О новој цени алке треба обавестити чланове савеза. Обзиром да пет година није мењана цена, сматрам да је поскупљење подношљиво.

Закључак: Најавити чланству нову цену алке за наруџбу за 2019 годину.

Тачка 7: Свечана скупштина Савеза Србије биће одржана у суботу 02.11.2017. године у Ресторану „ЈЕЗЕРО“ на Ади Циганлији са почетком у 19 часова.

Цена резервације је 1,500.00 динара.

МЕНИ: Предјело, чорба, главно јело (св.Врат на роштиљу са прилогом), салата, три пића и кафа.

Сви региони да узму учешће у припреми о обавештавању чланства. Све информације можете добити код  техничког секретара Савеза Живановић Живомира, на телефон 060-36-26-126.

Тачка 8: Живановић Живомир (Регион 1): Доставити исправке на рејтинг листи у што краћем временском периоду а најкасније до 01.12.2017 године.

Састанак завршен у 13 часова.

 

 

У Београду                                                                                                         Председник И.О. Савеза Србије

21.10.2017.                                                                                                                    Сандуловић Никола

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *